Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Γιάννη Ραγκούση,  και τους Νίκο Σηφουνάκη,  Πολιτικό Εκπρόσωπο για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρη Τσιόκα, Εισηγητή του ΚΤΕ Μεταφορών, Φώτη Χατζημιχάλη, Γραμματέα του Τομέα  Μεταφορών, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 23 Ιουλίου το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ).
Το Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ  συναντήθηκε με την Διοίκηση της Ομοσπονδίας και τους εργαζομένους και αφού συζήτησαν  για την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΟΑ, με τις εκατοντάδες ματαιώσεις πτήσεων, τις ελλείψεις προσωπικού προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.
Ο Γεν. Γραμματέας  Γιάννης Ραγκούσης, μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Οι καταγγελίες των εργαζομένων, και όχι απλώς τα παράπονα, είναι απολύτως δικαιολογημένες. Από τα στοιχεία που μας παρουσίασαν, αποδεικνύεται χωρίς καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα προμελετημένο και πολύ καλά σχεδιασμένο έγκλημα σε βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ουσιαστικά, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, σε βάρος των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών.
Η Ολυμπιακή πρέπει πάση θυσία να επιβιώσει. Θέλουν να την κλείσουν, οδηγούν τα πράγματα στο σταδιακό κλείσιμο της Ολυμπιακής. Και εκ των πραγμάτων, παραδίδουν τις αερομεταφορές της χώρας, αλλά το κυριότερο, το συμφέρον των απλών Ελλήνων πολιτών, στα χέρια ενός ιδιωτικού μονοπωλίου.
Είναι μια πολιτική, η οποία, όχι απλώς θα μας βρει αντίθετους, αλλά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ στο σύνολό του, μαζί με τους εργαζόμενους, και πιστεύουμε την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θα δώσουμε μάχη για να αποτρέψουμε αυτές τις εξελίξεις, θα δώσουμε μάχη για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, για να σώσουμε την Ολυμπιακή Αεροπορία».
Από την μεριά του ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα  Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βουλευτής Λέσβου, Νίκος Σηφουνάκης δήλωσε:
«Εμείς βρισκόμαστε εδώ, ακριβώς διότι μέσω των διαρροών που η κυβέρνηση και ο υπουργός δίνουν στον Τύπο, ουσιαστικά, φαίνεται ότι έχουν ένα σχέδιο να συρρικνώσουν μέχρι αφανισμού την Ολυμπιακή.
Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι ενάντια, όχι μόνο στα συμφέροντα των εργαζομένων, αλλά και του Ελληνικού λαού. Πέρα από την ιστορία της Ολυμπιακής, εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και το σύνολο του λαού, του επιχειρηματικού κόσμου και των εργαζομένων είναι ενάντια στην επιβολή του μονοπωλίου.
Ο ανταγωνισμός θα πρέπει να λειτουργήσει και η κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι υπέρ του ανταγωνισμού, όπου τη βολεύει και, όπου δεν την βολεύει, να μεθοδεύει ουσιαστικά το κλείσιμο εταιρειών και, μάλιστα, με τέτοια ιστορία, προκειμένου να ευνοήσει την εταιρεία εκείνη, η οποία είναι ιδιωτικών συμφερόντων και η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση. Ουσιαστικά, η κυβέρνηση δρομολογεί την καθιέρωση ιδιωτικού μονοπωλίου στις αερομεταφορές.»